ÖKFs utställning hos Ludmila Lagesson Andrasko

ÖKF har i helgen 9-11 september visar konst av Ludmila Lagesson- Andrasko.
Här gäller det att närma sig naturvetenskapens yttersta gränser med den oförställda blicken hos ett barn.

"Finissage" på Östergötlands museum

I lördags träffades vi på Östergötlands museum i Våghals för ”finissage" av vår fina ungdomsutställning som kunnat setts sedan 14 maj tills nu.
I samband med detta delades föreningens stipendium ut som i år gick till Randi Leirnes med motivering; Randi Leirnes belönas för att, vid sidan av sitt välrenomerade konstnärskap också ägnar stor del av sin tid åt att lära barn nyttja sig av färg och form, för att teckna och reflektera över sin värld. Som pedagog har hon tagit ansvar. I en tid då demokratin kan kännas hotad, försvarar hon dess kärna, genom att ge en uppväxande generation möjlighet att uttrycka sig fritt.

På bilden ses stipendiaten tillsammans med Linn Sernefalk och Anders Lindkvist"

Östgöta Konstförening var den 8 juni inbjudna till Mjölby Konstförening.

När vi klivit av Östgötapendeln mötte Lena Lindgren, kultur-och fritidsstrateg, oss och guidade runt några utomhuskonstverk. Ett besök i kyrkan gav oss både sång och information om några av glasmosaikfönstren.
Mjölby Konstförening disponerar en konsthall där Christina Agnedotter ställer ut sin ecoprint. Hon berättade om sitt arbete med naturmaterial och vi förtjusades över hennes broderier.
Denni Nero, ordförande i Mjölby konstförening, hälsade oss välkomna,
bjöd på fika och berättade om den mångfacetterade och imponerande verksamheten, som de bedriver. På hemvägen kom regnet och vi var mycket nöjda över besöket.